11 Eylül 2011 Pazar

SEDA

Değiştim,hem de çok değiştim bunu iliklerime kadar hissedebiliyorum ki hissetmesem de zaten davranışlarımdan,huyumdan,suyumdan,yememden,içmemeden her şeyimden belli oluyor değiştiğim.Bunu sadece ben değil herkes söylüyor,herkes görüyor,herkes görüyor,herkes biliyor.Ama neden böyle derseniz eğer hiç bir cevap bulamam size verecek.

Çok önce başladı,uzun zaman önce başladı bu değişim.İlk önce gözlerimde ki ışık söndü,sonra içimden gelerek attığım herkesin bayıldığı o kahkaham kayboldu yerini yapmacık tebessümler almaya başladı giderekde ustalaştım yapmacık haraketler konusunda,sonra yemek yemeyiçok sevmeme rağmen bu yetimi de kaybettim.Huysuz biri olmaya başladım zamanla,huysuz ve sinirli oldum.O anlayışlı hiç kimseye karşı ters tepki vermeyen Seda olur olmadık tepkiler vermete başladı insanlara boş bakmaya başladı.Kızmaya başladı herşeye,herkese kızgındı Seda artık ama yine elinden geldiğince belli etmemeye çalıştı,çabaladı.İş yerinde kendini ifade etmeye çalıştı arkadaşlarına,anlatmaya çalıştı ama anlamadılar hak verdiklerini söylediler ama anlamadılar.Zamanla kendini anlatmaktan da vazgeçti Seda en iyi yaptığı şeylerden birini yapmaya başladı tekrar sustu.Sustu ve daha çok daha çok okumaya başladı.İçine daha çok kapandı.Artık insanların anlattığı bahsettiği şeyler saçma gelmeye başladı giderek koptu onlardan uzaklaştı kaçtı.

Aileside farkediyordu Seda da ki değişiklikleri en sonunda babası kendi canından çok sevdiği babası işten çıkardı Seda'yı kendini toparlasın diye arkadaşlarının yanına tatillere gönderdi ama olmadı daha çok içine kapandı Seda.Odasından hiç çıkmaz oldu,yemedi,içmedi,konuşmadı adetea yoktu dünyada yaşamıyordu sanki.Ailesi üzülüyordu Seda'da ailesini böylesine üzdüğü için perişandı ama o kadar hissizdi  ki umursayamıyordu bile en küçük şeyde bağırıp,çağırıyordu ama ağlayamıyordu bile oysa ne kadar çok istiyordu bağırıp çağırmak yerine ağlayabilmeyi ama yapamıyordu.Annesi perişandı,babası üzgündü,ağabeyi arada kalmıştı.En sonunda doktorlara başvurdular yemek yiyebilsin diye beslenme uzmanlarına,hiç olmazsa konusabilsin rahatlasın diye psikologlara götürdüler herşeyi yaptılar ama Seda doktorların bütün yapmak istediklerine karşı kayıtsız kalıyordu cevap vermiyordu.Bazen iyileşmek,düzelmek istiyor ama içinde bir ışık belirmiyordu.Çaba sarf edecek gücü yoktu,konuşacak kendinş anlatacak gücü yoktu Seda'nın neden böyle oldu diye soruyordu kendine sürekli ama yok bir cevap alamıyordu.

Zaman ilerledi Seda'nın morali düzelmeye başladı ama hala sinirleri çok hasastı en küçük bir şeyde hala tepkileri çok büyük oluyordu dedim ya eski Seda değildi artık o susmuyordu susamıyordu,alttan almıyordu alamıyordu bir türlü.Özellikle annesi ile eskiden herşeyini paylaştığı en iyi sırdaşı annesi ile sürekli kavga ediyorlardı.Annesinin o büyük karşılıksız sevgisini kaybetmekten öyle çok korkuyordu ki Seda böyle zamanlarda ama yinede bir şekilde çıkıyordu işte bu kavgalar sonradan çok pişman olsada engel olamıyordu bir türlü.Annesinin de sinirleri harab olmuştu artık kızını böyle görmeye dayanamıyordu haklıydı da kızının yaşıtları,arkadaşları hayatlarına yön vermişler,evlenmişler hatta kimilerinin çocukları bile olmuştı o ise kendi kıznın böyle oluşuna alışamıyordu hangi anne alışabilrdi ki evladının birden bire böyle sebepsiz değişmesine?Babası da perişandı,üzgündü oda hazmedemiyordu Seda farkındaydı hepsinin ama dedim ya hissiz gibiydi bir yandan umursuyordu  perişan oluyorduama bir yandan tepkisiz kalıyordu herşeye hiçbir çaba göstermiyordu,gösteremiyordu.

 Hiçkimse ile görüşmedi Seda arkadaşlarından,çevresinden soyutladı kendisini bütün sevdiği arkadaşlarını kaybetti zamanla kimseyle görüşmek gelmiyordu ki içinden böyle olunca değer verdiği insanlar bir bir yok oldular etrafından.Haklıydılar tabii biliyordu Seda hiç birine kızmadı ha verdi,saygı duydu ne de olsa bi yerde kendi yapmıştı kendisi görüşmemişti kimseyle haklıydılar...

Şimdi ise ailesi ile arasına hala görünmez duvarlar örülmeye ve giderek yükselmeye devam ediyor Seda yine farkında bunun ama elinden bir şey gelmiyor ne zaman düzeltmeye kalksa yine birşey oluyor Seda istemeden aşırı tepki veriyor herşey birden yine en başa dönüveriyor.Olmuyor,olmuyordu.Hayatta en çok sevdiği insanlarla arasında ki mesafeler çoğaşlıyor,büyüyor annesi ile kavgaları giderek artmaya başlıyor ve Seda kendisini daha çok üzen kelimler duymaya başlıyordu annesinin ağzından.Onun bir ceza olduğunu düşünüyordu annesi Seda ne zaman bu kelimeyi duysa bir kez daha bir kez daha kendi içine geri dönüyordu bu kavgalar ikisini de boğuyor yoruluyorlardı.Sanki,sanki artık eskisi gibi sevilmediğini hissediyordu Seda bir zamanlar prensesi olduğu evde oysa böyle olmaması için Allah'a nasıl yalvarıyordu...

Zaman geçti Seda alışmaya başladı artık bu duruma ve yadırgamaktan vazgeçti artık anladı çünkü sonunda eski Seda gibi olamayacığını,kabullendi.Şimdi ise yeni Seda'yı eskisi gülemeyen,mutlu olamayan sürekli etrafından kaçıp kitaplarına daha çok sığınan Seda'yı kabullenmek kaldı geriye....

15 yorum:

  1. bir yerlerde seda için dua eden, hergece allaha el açan ve bir an önce sıkıntısından kurtulması için yalvaran yakaran biri var..eski bi arkadaş..seda belki hatırlamaz..ama önemi yok..önemli olan hep seda oldu bu eski arkadaş için..allahım herzaman yanında olsun ve seni koruyup kollasın..sıkıntılarının bir an önce bitmesi ve herşeyin normale dönmesi dileğimle..iyi geceler

    YanıtlaSil
  2. Eski arkadaşlarınla tekrar iletişim kurmaya çalışsan bu sıkıntıların geçebilir diye düşünüyorum.Umarım düzelirsin.

    YanıtlaSil
  3. Sedacım öncelikle çok güzel anlatmışsın yaşadıklarını.Aslında biliyor musun bunları yazabilmen bile değişmek istediğinin bir göstergesi.Bilmiyorum daha önce söyledim mi böyle birşey ama hiç psikoloğa gittin mi?Bence senin ihtiyacın olan şey bu sanki.Beni yanlış anlamayacağını düşünerek yapıyorum bu önerimi,çünkü ben de gidiyorum psikoloğa ve çok da iyi yaptığımı düşünüyorum.Sana daha sonra mail yazmak istiyorum eğer mümkünse.Bana adresini mail atarsan,yazarım sana.Eminim ben sen eski neşeli Seda olacaksın:)Seni çok seviyorum canım:)

    YanıtlaSil
  4. mehmet: bi yerlerde benim için dua eden mehmetin varlıgını hep hissettim hala da hissediyorum merak etme arkadasım ve duaların ıcın teşekkur ederim.

    Semih: onlara ulaştıgım zamanda da ters tepki alacağımdan korkuyorum ama dileklerin için teşekkür ederim.

    Canan Ablacım: Birden bire yazmak istedim Canan ablacım ertelediğim birşeydi dun gece kendiliğinden oldu işte.Yanlış anlamam tabiiki de ayrıca bana tavsiye verdiğin için mutlu olurum.Psikolağa gittim ablacım ama bi yararını görmedim ya da ben tedavıye bir cevap vermedim bilmiyorum.Umarım Canan ablacım çok sıkıldım artık çünkü.Bende seni çok seviyorum ablacım:)

    YanıtlaSil
  5. hatırlarsın belki..mehmet bokun tekiydi..yemediği halt..yapmadığı yanlış kalmamıştı insanlara..seda çok üzülmüştü mehmet yüzünden..ama seda mehmetin yaşadıklarını anlamıştı..hak vermişti..mehmete yanında herzaman yer vermişti..sürekli..sürekli..

    ben inanıyorum ki sedanın eski arkadaşları da sedaya hak vereceklerdir..anlayacaklardır..ve sedaya kucak açacaklardır..seda kötü biri değil çünkü..sadece her insanın zaman zaman yaşayacağı terslikleri yaşıyor şu anda..onların sedayı çok sevdiklerini adım gibi biliyorum..sadece araya sessizlik girdi..birgün bozulması gerken sessizlik..

    YanıtlaSil
  6. Tatlım, bloğunla yeni tanışıyorum. Bu postunda ruh halini o kadar güzel anlatmışsın ki... Yardım edebilmeyi isterim ne zaman istersen :)

    YanıtlaSil
  7. mehmet: senın ne kadar zor zamanlar gecırdıgını gayet ıyı hatırlıyorum merak etme ve bır kısmıda benim yuzumden di o zamanların bunuda hatırlıyorum.sana seve seve destek oldum cunku yardıma ıhtıyacın vardı.sımdı senınde yardıma ıhtıyacın var yanında olmasına ızın ver ınsanların dıyceksın bana bılıyorum ama artık geç gibi geliyor bana kendımı sessizliğe soktum ve burdan cıkmam cok zor..

    YanıtlaSil
  8. sahaf kedisi:bloguma hoşgeldin sefa getirdin:) pek öyle yazmam bloguma ama yınede takip etmene sevindim:) içimden gelenleri yazdım bilmiyorum ne kadar başarılı..ayrıca yardım etmek ıstemene de cok teşekkür ederim:)

    YanıtlaSil
  9. yanlış hatırlıyorsun çünkü yaşadıklarım senin yüzünden olmadı hiç..sen destekten ve sevgiden başka bişey vermedim bana..herşey benim suçumdu..ama geçti gitti..zorda olsa oparladım, toparlamaya çalışıyorum..
    hiçbir şey için geç değildir.ve herşey sana bağlıdır aslında.evet sessizliktesin,çıkmak istememeni en iyi anlayanlardan biriyim.ama arkadaşların sana ellerini uzatmışlar bikere.sessizliğin nekadar derinde olsa birgün mutlaka tutup çekceklerdir seni.sen ne kadar istemesende, belki kızsanda, saysanda, sövsende..mehmet herzaman sedanın o neşeli, cadı, prenses zamanlarına, hallerine dönmesi için uğraşıcak,savaşıcak,çabalıyacak..ne olursa olsun bu cadı kızı yanlız bırakmayacak..

    YanıtlaSil
  10. Seda seni hiç tanımıyorum, blogunu yeni okumaya başladım, bilmiyorum yorum yapmam da doğru oldu mu, hatta iki kişi özel bir şey konuşurken zamanlaması yanlış bir yolcuya benzettim birden kendimi.Ama şunu söylemek isterim (kesinlikle uzman da değilim) çok okuyan ve çok düşünen insanlarda bu haller yabancı değil sanki...Bazen kanatlanıp uçmak istersin , bazen yerin yedi kat dibine girmek, yaşadıkların da etkili olmuş olabilir ama paylaşımlarını eksik etme derim ben , ve kesinlikle arkadaşlarını aramalısın... alacağın tepki sana gerçek olanların hangileri olduğunu gösterecektir ve bu hayatta yaşanması gereken şeydir....

    YanıtlaSil
  11. cimcime: ilk önce geç cevap verdiğim için özür dilerim ve yorumun için de ayrıca çok teşekkür ederim şuan çok daha iyiym ve arkadaşlarımla iletişime geçmek içinde herşeyi denemeye başladım umarım herşey eskisi gibi olacak:)

    Semih: kusura bakma ne olur blogumla çok ilgili değildim oyüzden yeni gördüm şuan çok daha iyiyim:) sen nasılsın? :)

    YanıtlaSil
  12. Teşekkür ederim,iyi olduğuna sevindim:)

    YanıtlaSil
  13. hala uğruna savaşacak bir şeyler varsa (ki vardır), yalnızlık çoğu zaman en güçlü müttefiki olur insanın. Yeter ki yalnızlığında mutluluk gibi kalıcı olmadığının farkında olalım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gereğinden fazla yalnız kalmakta sanırım pek mutluluk getirmez insana

      Sil

değerli yorumlar