4 Şubat 2012 Cumartesi

INCARCERON-CATHERINE FISHER

Amanin vallahi dostlar nasıl anlatsam size bu kitabı bilemedim.Beğendim mi? Beğenmedim mi? Onu da bilemedim..Sanırım benim okuma tarzımda değişmiş zamanlar bu kadar fantastik kitapları okuyamaz olmuşum onu anladım...

Kitap iki dünyadan oluşuyor birisi içerisi yani Incarceron (hapishanenın adı) diğerisi ise bilgisayar ortamında 17.yüzyılın hüküm sürdüğü dış dünya.Incarceron da ki arkadaşlarımız Finn,Giles,Keiro ve Atti dış dünyaya çıkmak için sürekli kendisini yenileyip duran bu hapishaneden kaçmaya çalışırken bu hapishanenin müdürü olan Jared'in kızı Claudıa ise Incarceron'ı merak etmekte ve oraya girmeye çalışmaktadır.Aynı zamanda Claudıa eski sözlüsünün üvey annesi tarafından hapishaneye gönderildiğine inanmakta ve onu geri getirmek istemektedir.

 Claudıa bir gün babasının odasını karıştırırken kadim( bu kelimeyi çok seviyorum) zamanlarda yapılan kristal bir anahtar bulur aynı anahtar hapishanede bulunun Finn'in de eline geçmiştir ve bu anahtar sayesinde birbirleri ile iletişim kurabilmektedirler.Nitekim Claudıa Incarceron'a giriş yolunu bulur ve Fınn'ı kurtarark karşı tarafa dış dünya'ya geçirmeyi başarır fakat bu sefer müdür Jared iki dünya arasında iletişimi sağlayan anahtarları da alarak  kendisi hapishanenin karanlık  bitmek tükenmek bilmeyen koridorlarına kendisini mahkum etmiştir.Fınn'in  ise aklı arkadaşlarındadır anahtarlar da müdürle birlikte kaybolduğuna göre onları kurtarabilecek midir?

Anladığınız üzere bu bir seri kitap canlarım ama ben nasıl okurda tamamlarım bu seriyi şuan hiç bilmiyorum..Hee kitap da hoşuma gitmeyen yerler yokmuydu tabii ki de vardı ama okadar çok beğenmedim açıkçası hele ki Açlık Oyunlarından sonra kaldı ki onun da son kitabı fiyasko idi ya neyse:)) Yani aşırı fantastik kitaplar seviyorsanız ve yeni bir seriye daha başlamak istiyor iseniz okuyun derim canlarım hee yok istemem fantastik kitaplar bana göre dğil diyorsanız eğer hiiç ilişmeyin derim :)))

7 yorum:

  1. Bu kitap için değil ama Ziyan için bayılırsın diyebilirim , ben çok sevmiştim...

    YanıtlaSil
  2. Bu seri hakkında çok olumlu şeyler duymuştum ama karar veremşyorum şuan,teşekkürler..

    YanıtlaSil
  3. Kitap Eylemcisi: Bu kitap için açıkçası ne düşündüğüme ben de tam olarak karar verebilmiş değilim:) Ziyan'a henüz başlayamadım ama şöyle bir göz gezdirdim beğeneceğimden eminim:)

    Kitap Cumhuriyetim: Açıkçası sizi yanıltmak istemem ama bana fazla fantastik geldi o yüzden pek beğenemedim.Okumayı düşünürseniz de fazla acele etmeyin derim.Ayrıca rica ederim:)

    YanıtlaSil
  4. Fantastik severler için harika bir kitap. Kitabın devamı olan Sapphique'i dört gözle bekliyorum. Ayrıca okumaktan hoşlanmıyorsanız bu tarz kitapları 2013 yılını bekleyin çünkü filmi geliyor :) Finn karakterini Alacakaranlık'ın asi kurt adamı Jacob rolündeki Taylor Lautner oynayacakmış ve sanırım Claudia karakteri içinde (bu konuda söylentiler daha devam etmekte) Harry Potter'in Muggle güzeli Emma Watson düşünülüyormuş. Hadi bakalım :)

    YanıtlaSil
  5. Aslında ben fantastik kitapları severdim fakat okuma alışkanlığım değişti sanırım ama başladığım serileri yarım bırakmak gibi bir adetim bugüne kadar hiç olmadı bundan sonra da olamaz:)Filminin çekileceğini biliyordum ama oyuncular konusunda bir bilgiye sahip değildim sizin sayeniz de oldum şimdi ben de sabırsızım:)

    YanıtlaSil
  6. bu yaşta bunları artık sevmemen çok normal bence başka tür kitaplara geç ayrıca bence ıncarceron çok etkileciydi ve açlık oyunlarının bütün kitapları muhteşemdi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. başka başka kitaplara geçeli çok oldu zaten ben pek beğenmedim sadece o kadar. Evet açlık oyunları çok güzel bir seriydi ama son kitap beni tatmin etmedi

      Sil

değerli yorumlar