26 Ağustos 2012 Pazar

SAPLANTI-CENK KAYAKUŞ

KİTAP ADI: SAPLANTI
YAZARI:CENK KAYAKUŞ
YAYIN EVİ:ALTIN BİLEK YAYINLARI
BASIM: BİRİNCİ BASIM MART 2012


İlk önce bana bu kitabı hediye ettiği için canımın içi,birtanecik Canan Abla'ma çok teşekkür ederim sağolsun varolsun süpersonik bir kitap seçmiş kardeşi için:)))

Şahsen benim Türk yazarlara karşı olan umudum,inancım her yeni Türk yazar ile tanıştıkça bir kat daha artıyor çünkü nedense ülkemizde onlara karşı bir önyargı var ve bu bana çok yalnış geliyor bilmem siz ne düşünüyorsunuz bu konuda??Hele birde Cenk Kayakuş gibi 1986 doğumlu genç yazarları gördükçe okudukça daha da bir mutlu oluyor bir yandan da kıskanıyorum:) kendisi ile yaşıtız ama onun kitapları var benimse yok:)) Neyse çok uzattım canlarım konuya gelelim..


Kitabımız bir grup üniversite öğrencisinin tesadüf eseri çok eski el yazması bir kitabı bulmaları ile başlıyor.Bu genç arkadaşlar kitabı bulunca epey heyecanlanıyorlar hatta bunun üzerinden prim yapmayı düşünüyorlar fakat işler hiçde bekledikleri gibi gitmiyor.Çünkü bu kitap sandıklarından daha kıymetli ve peşinde bu kitabı saplantı haline getirmiş bir Suriyeli adam bulunmakta.Kitabı milattan önce Azref adında bir zatı muhterem kaleme almış ve içeriği bakımından hiçde hoş şeyler barındırmamakta.Şöyle ki insanların başlarına gelebilecek her türlü felaketler,uğursuzluklar sıralanmış kitapta birbir ve kitabı okuyanların delirerek etraflarına dehşet saçtığı öne sürülmüş ne kadar doğru ne kadar yalnış söyleyemem...

Sonra olması gerek gibi bu kitap Suriyeli zengin vatadaşın adamları tarafından genç arkadaşlarmızda alınıyor ve sahibine ulaştırılmak için yola çıkartılıyor fakat evdeki hesaplar çarşıya uymuyor.Uçak ile Suriye'ye giderken uçağın içinde çıkan olaylardan dolayı(takdir edersiniz ki olayların çıkmasına kitap sebebiyet veriyor) uçak Bursa'da bir kayak merkezine düşüyor ve olaylar bundan sonra başlıyor...Hakan Geda ve Serkan'da işte uçağın Bursa'ya bu düşüşünden sonra dahil oluyorlar.Kitap da söyledikleri gibi okuyanı deli edecek şeylerden değilde taşıdığı kuduz virüsten dolayı insanların aklını oynattıkları ortaya çıkıyor..

Suriyeli arkadaşımız ise insanların hayatlarına değer vermedikleri kanısında ve onların hayatlarını ellerinden almak gibi bir plan kurarak bütün insanlığa bir ders verme niyetinde.Peki bunun eski el yazması kitap ile ne gibi bir ilgisi var? İnsanları bekleyen büyük ve acı son ne? Hakan Geda ve Serkan bu durumda ne yapacaklar?İnsanlar bu durumdan kurtarılabilecekler m???


Ben kitabı çok beğendim başta da dedğim gibi sıkılmadan okuyabileceğiniz bir kitap olmuş gayet akıcı okunması kolay tavisye ederim canlarım:)))

6 yorum:

  1. teşekkür ederim paylaşım için , notumu aldım.Duymadığım bir yazardı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tebrikler. Kitaplarınız içinde Cenk Kayakuş un Saplantı adlı romanını var mı acaba. Bu kitabı arıyorum. Bana yardımcı olabilir misiniz lütfen.

      Sil
  2. Demek yazarla yaşıtmışız? Ne kadar gururlandım anlatamam Seda'cım :) Kendi jenerasyonundan birinin yazar olması demek, benim için bizlere de kapıların açılması demek :)
    Kitap kuleme bir kat daha çıkılacak bu güzel anlatımından sonra :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım yaşıtmışız hem sevindirici ve özendirici bir yandan kıskandırıcı:)) Bir kat daha çıkmanda faydalı olduysam ne mutlu bana tatlım:))

      Sil
  3. Bu kitabı arıyorum fakat bulamadım. 05334801777

    YanıtlaSil

değerli yorumlar