13 Ocak 2012 Cuma

BU SABAH

Bu sabah her zaman ki gibi aynı saatimde evden işe gitmek üzere çıktım kulaklığımı taktım müziğimi dinleye dinleye yola koyuldum metrobüse bindim.Dün akşam evde Kabuk Adamı bitirmiş fakat saat geç olduğu için yeni bir kitaba başlayamamıştım neyse yarın başlarım diyerek kitaplığımdan İstiridye Çocuğun Hüzünlü Ölümü'nü seçtim.

Metrobüste yeni kitaba başlamaya ya da bitirmeye ben alışkınım fakat sanırım halkımız buna hazır değilmiş onu anladım nasıl mı?Şimdi olay şu şekilde oldu:

Kitabımı çıkardım ilk sayfalarını açtım,iç kapak yazısını okudum sonra bir güzel kokusunu içime çektim her zaman yaptığım gibi fakat ben ayaktaydım hemen yanımda iki tane genç arkadaş oturuyordu ben kitabımı çıkardığım ilk andan beri uzaylıymısım gibi ilgi ile beni izlediler kitabımı okumaya başlarken ki her aşamayı takip ettiler.Neyse ben kitabımı açtım renkli kalemimi de aldım elime ki altı çizilecek yerler varsa kaçırmayayım diye tabii bu iki vatandaşın gözler hala bende :) Neyse ben bir yandan okur bir
yandan çizerken zaten kitap incenik ve resimlerle dolu olduğu için benim inememe bir durak kala bitirdim tesadüf bu ya bu iki vatandaştan gelen tepki ise şu oldu : Vay be ne çabuk bitirdi abi gördün mü? :) benim kulağımda kulaklık olmasına rağmen sesi çok açık olamdıgından duydum dedıklerını ve güldüm sonra durağıma gelmiş oldugum için metrobüstekilerin şaşkın bakışları altında indim..

Anlıyacağınız metrobüste kitap bitirmeye yada başlamaya alışkındım ama bugün başlıdığımı yine metrobüste bitirmek ve böyle eğlenerek bitirmek hiç aklıma gelmezdi bunu da yaşadım iyi oldu:) Bugüne eğlenceli başladım hala da öyle gidiyor günün bitmesine az kaldı umarım her an bir şey olmaz malum tekstilde olunca her an herşey olabiliyor..Sizin de gününüz umarım güzel sonlanır canlarım öpüyorum...

7 yorum:

  1. vatandaşın tepkileri de bir alem :) yine de okuma alışkanlığının okumayanlar tarafından takdir edilmesi süper ;) renki geçmiş günün ne güzel :) sevgiler :)

    YanıtlaSil
  2. çok tatlısın:)
    ülkemizde kitap okuyan aslında o kadar az kişi var ki, işte böyle uzaylı gibi tuhaf tuhaf bakıyorlar bebeğim:)

    YanıtlaSil
  3. Kitap okuyanları neden uzaylı gibi görüyor benim milletim yaa.Ben de üzgünüm bu hallerden.Herkes ya "çok mu sorunlusun" ya da "hiç mi işin yok" diyor, "ne yapıyorsun" sorusuna verilen "kitap okuyorum" cevabının ardından.

    YanıtlaSil
  4. ortaokul/lisedeyken bizim sınıftan bazıları kitap okuyanlara inek gözüyle bakardı... bunların üzerinden en az 15 yıl geçmiş, canım Türkiyemde herhangi bir değişiklik olmamış.

    dün bir haber okudum, Tüyap İstanbul Fuarı Avrupa'da katılım açısından birinciymiş... hem Türkiye'de okuyan insan az derler ama kitap fuarı tıklım tıklım, bu işte bir tezatlık var ama anlayamadım!

    YanıtlaSil
  5. Maya: Kesinlikle haklısın okuyan insana verilen tepkiler çok tuhaf takdir edene kadar biraz da okumaya başlasalar daha güzel olacak :)

    Aslıcımmm: Sen daha tatlısın bi kere:)) İstanbul da ki kitap fuarında birinci olmuşuz hem bu kadar katılım çokken hem nasıl böyle uzaylı muamelesı yapılıyor anlamadım vallahı ama olsun biz alıştık uzaylı gibi görünmeye:)

    Kitap Eylemcisi:Aynen öyle maalesef ya da ''okuya okuya alim mi olacaksın başımıza?'' ya da ''aman sen de işin mi yok?'' gibi sorularla da karışılabiliyoruz.Ben de soruyorum onlara: ''Peki sizin dizi ızlemekten yada dedikodu yapmaktan başka işiniz yok mu?''

    Kitapçı Kız: Yok yok aradan bir 15 yıl daha da geçse canım Türkiyem de herhangi bir değişiklik olmaz ben bunu anladım artık.Evet aynı haberi bugün radyo işe gelirken ben de duydum ve çok şaşırdım ya gerçekten çok okuyan insanımız var artık yada bu fuarlara gidenleri yarısından çoğu göstermelik gidiyor bilemedim bende.

    YanıtlaSil
  6. Sedacım zaten ben ne zaman bloguna baksam,sen bir kitap bitirmiş oluyorsun!Acayip hızlısın valla,maşallah:)Ben eskisi gibi hızlı okuyamıyorum,tüm gün işte olduğumdan akşamları ancak Can beyle vakit geçiriyorum:)

    YanıtlaSil
  7. Elimden geldiğince çabuk okumaya çalışıyorum ablacım :) Olsun sen ne kadar çok Prensim ile vakit geçirirsen o kadar iyi ablacım malum çok ayrı kalıyorsunuz:)

    YanıtlaSil

değerli yorumlar